Tags: , ,

Sibiul ’’respiră’’ preț de trei zile un altfel de aer. Festivalul Medieval Sibiu 2019 – Blestemul Vrăjitoarei, începe oficial vineri, odată cu așternerea blestemului Despinei asupra orașului. Iarmarocul și-a deschis porțile dis de dimineață, iar cavalerii, sătenii și domnițele populează deja Centrul Istoric. Unul din punctele culminante ale primei zile, îl reprezintă, Parada Festivalului.

Cum a început totul – Blestemul tinerei vrăjitoare

Ediția din acest an are o temă aparte și inedită. Despina, o tânără din 1519 care a fost acuzată de vrăjitorie și condamnată să fie arsă pe rug, și-a dorit cu orice preț să scape de pedeapsă și a făurit un blestem, care să îi ducă pe oamenii acelor vremuri într-o lume magică plină de „vrăjitori și vrăjitoare”. Acea lume magică este chiar orașul lor, Sibiu, dar cel din 2019. Blestemul Despinei vrea să schimbe concepția oamenilor despre arta vrăjitoriei și să le arate acestora adevăratul scop. Aventura strămoșilor noștri din trecut se va încheia atunci când „Cele două săbii, mânuite de cei mai vrednici cavaleri, se vor încrucișa în cel mai de preț loc al orașului”. Atunci blestemul va fi rupt și Sibiul răsuflă ușurat. 

Lupte, dansuri  medievale și concerte tematice

Timp de trei zile, începând de vineri, 23 august până duminică, 25 august, la Festivalul Medieval Cetăți Transilvane din Sibiu, aveți parte de o atmosferă unică. Din program nu lipsesc turnirurile de luptă, atelierele taberelor medievale sau expozițiile de costume, arme, armuri și piese de artilerie specifice perioadei medievale. Piața Mare va fi animată și de dansuri medievale puse în scenă de către Straja Cetății Sucevei. Terra Ultrasilvana, vă invită să participați interactiv la demonstrații de tir cu arcul tradițional, iar Peregrinii ne încântă cu un concert și animație stradală pe pietonala de pe Nicolae Bălcescu.

Poftiți la Parada Festivalului

Un moment deosebit este Parada Festivalului. Participanții vor porni din parcarea de la Sala Thalia și vor merge pe traseul Bulevardul Coposu – Piața Unirii – Pietonala Nicolae Bălcescu – Piața Mare. Artiștii vor chema în ajutor spectatorii pentru a dezlega blestemul vrăjitoarei. Vom avea parte și de un recital de muzică  al trupei Hoolloenek Hungarica, vineri, de la ora 21.00, precum și de un spectacol de teatru pirotehnic, Balada Zmeului – Ordinul Solomonarior, pe Nicolae Bălcescu.

Sâmbătă, vă invităm să savurați poveștile despre Evul Mediu, farsele medievalr, dar și luptele demonstrative cu diferite categorii de arme. Paladinii De Terra Medies îi vor pregăti pe cei mai curajoși cavaleri că să înfrunte blestemul Despinei.

Duminică, este ziua care aduce ruperea blestemului vrăjitoarei. Ultima zi de festival este generoasă în ateliere și activități pentru copii. Avem parte de TRIXI SHOW – spectacol commedia dell arte – Teatru Aureliu Manea Turda și de Hoțul neprins – spectacol de teatru – Asociația Culturală „Asserculis’’.

Festivalul Medieval – Blestemul Vrăjitoarei se încheia în forță cu un concert în premieră al belgienilor de la PRIMA NOCTA, Sspectacoul pirotehnic al celor de la Crispus – The Art of Fire, va consemna finalul celei de a 19 ediții a evenimentului din Piața Mare.

Informații complete despre programul oficial al festivalului, găsiți pe www.fmct.ro și pe pagina de facebook /FestivalulMedievalCetatiTransilvaneSibiu 

Festivalul Medieval – Cetăți Transilvane este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul este răcorit de Bergenbier. Partener de eveniment: Zacaria. DETALII DESPRE PARTENERI AICI